Új DTCO 4.0e intelligens tachográf a VDO-tól


Új DTCO 4.0e intelligens tachográf a VDO-tól

Új DTCO 4.0e intelligens tachográf a VDO-tól

Felkészült a mobilitási csomagban foglalt intézkedések betartására?

Felkészült a mobilitási csomagban foglalt intézkedések betartására?        


A VDO elkötelezett amellett, hogy segítséget nyújtson az előírások betartásához. Ezért bemutatja a legújabb fejlesztést is tartalmazó új DTCO 4.0e intelligens menetírót, amivel szeretné megkönnyíteni mind a járművezetők, mind a gépjárműpark vezetőinek mindennapi munkáját. 

A VDO DTCO 4.0e intelligens menetíró új funkciói

Az intelligens digitális menetíró megjelenésével könnyebbé válik a mindennapi munka. Nyilvánvaló, hogy a menetíróval kapcsolatos bármilyen fejlesztés közvetlen hatással van a hatékonyságra. Ezen a vonalon a VDO egy lépéssel előrébb jár a tovább fejlesztett DTCO 4.0e készülékkel.

Szeretnénk informálni Önt a DTCO 4.0e menetíróban lévő új funkciókról, valamint arról, hogy ezek hogyan segítenek betartani az új Európai Mobilitási csomagban foglalt intézkedéseket.

Az előző verzióval (4.0) összhangban, az új szoftvert úgy tervezték, hogy az alábbi funkciókat is tartalmazza:

  • Idő megtakarítás a kézi adatbeviteleken
  • A kabotázs fuvar és a súlymérés nyilvántartása
  • Határátlépés kijelzése
  • Hatályos munkaügyi jogszabályok betartásának elősegítése

Kabotázs vezérlés az új 4.0e intelligens menetíróval

A kabotázs szabályozás az egyik fő változás, amelyet a Mobilitás csomag tartalmaz.

Határátlépés automatikus kijelzése VDO 4.0e menetíróval (4073 szoftver)!

Figyelem! 2022 februártól kötelező a határátkelők regisztrációja a menetíró készülékekben.

A DTCO 4.0e intelligens menetíró szoftverét úgy tervezték, hogy a GNSS (Műholdas) jel segítségével a határátlépés alkalmával kijelezze az országkódot, ezzel segítse a járművezető munkáját. Ne felejtsék, hogy ettől még a járművezetőnek kötelezően meg kell állnia és kézzel nyugtáznia kell az országkód bevitelét.

Részlet AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2020/1054 RENDELETÉBŐL:

„2022. február 2-től kezdve a járművezetőnek annak az országnak a betűjelét is be kell írnia, amelybe tagállami határ átlépését követően lép be, mégpedig az adott tagállamban való első leállása megkezdésekor. Ezt az első leállást a határnál lévő vagy a határon való átlépést követő lehető legközelebbi megállóhelyen kell megtenni. Amennyiben valamely tagállami határ átlépése komppal vagy vonattal történik, a járművezetőnek az érkezési kikötő vagy vasútállomás szerinti ország betűjelét kell beírnia.”

Súlymérés az új 4.0e intelligens menetíróval

Ha a jármű fedélzeti súlymérés funkcióval rendelkezik, akkor a menetíró megkapja CANBus-on keresztül az információkat, lehetővé téve a jármű össztömegének és a megengedett legnagyobb tömegnek a menetíró képernyőn való megjelenítését.

Tartsa be a munkaügyi szabályokat! Ebben segít Önnek a DTCO 4.0e menetíró!

  • Elérhető tényleges munkaidő
  • Folyamatos munkaidő
  • Napi munkaidő
  • Felhalmozott pihenés
  • Heti munkaidő

A mobilitási csomag tartalmazza azt is, hogy 2022 márciusában lép életbe az új szabályozás a járművezetők ingázásáról az Európai Unió országai között, valamint a minimálbér követelményének figyelembevételéről. Ennek az intézkedésnek a célja a közúti biztonság javítása, a verseny torzulásának elkerülése. Ezért minden sofőrnek az előírásoknak megfelelően kell rögzítenie vezetési és pihenési időket. Az új DTCO 4.0e megkönnyíti számunkra az uniós előírások betartását, mivel a beépített új funkcióknak köszönhetően képes elemezni a tevékenységi információkat:

A DTCO 4.0e megjeleníti a képernyőn a munkaügyi jogszabályok szerint rendelkezésre álló tényleges munkaidőt és figyelmezteti a sofőrt, ha ezt eléri. Továbbiakban a folyamatos munkaidőt, a napi munkaidőt, a felhalmozott pihenőidőt vagy a heti munkaidőt is kijelzi.

Az intelligens digitális menetíró tartalmazza a továbbfejlesztett VDO Counter funkciót is, ami nagy segítség a járművezetőknek a vezetési és pihenő idők betartásához. Az információk megtekinthetőek a jármű műszerfalán is vagy, ha rendelkezünk „Smartlink” eszközzel és az ingyenes VDO alkalmazással akár az okostelefonunkon is.

Gyorsabb és könnyebb kézi bevitel a DTCO 4.0e segítségével

A DTCO 4.0e menetíró fejlesztéseinek köszönhetően sok időt spórolunk meg a kézi bejegyzések könnyebb és gyorsabb bevitelével. Minden járművezető egyetért abban, hogy a kézi bevitel az egyik olyan tevékenység, amely a legtöbb időt veszi igénybe és több hibalehetőséget takar.

Ezért nagyobb esélyt is teremtenek a szankciókra. A kártya behelyezésekor a DTCO 4.0e-nek köszönhetően:

  • a tachográf értesíti a vezetőt, amikor elindulhat
  • egyszerűsíti a kártya behelyezésének folyamatát a négykezes vezetésben, napi több perccel csökkentve a folyamatot.

Hogyan frissíthető az új DTCO v.4.0 intelligens menetíró DTCO v.4.0e-re?

A DTCO 4.0e ugyanazt a hardverplatformot használja, mint az elődje. Amennyiben Önnek 40.42-es (4.0) szoftverrel ellátott menetíró berendezése van az frissíthető a 40.73-es verzióra (4.0e), ezzel többek között csökkenteni lehet a járművezetők részéről az esetleges hibás országkódok rögzítését.

Készítsen a menetíróból egy műszaki nyomatot és ellenőrizze a készülék szoftverszámát. 

 

Ha további információra vagy segítségre van szüksége az új DTCO 4.0e új funkcióiról és frissítéséről, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

A DTCO 4.0e-n alkalmazott fejlesztések célja, a vezetés optimalizálása és az Európai Mobilitási Csomagban foglalt intézkedések betartása.

 

Trans-Automat Kft. –Continental VDO vezérképviselet

H-1162 Budapest, János u. 34

Tel: (+361) 402-4740, (+361) 403-2533

mail: vdo@transautomat.hu

 

Kapcsolódó termékek

Időpontfoglalás