Tachográfcsere-kötelezettség – pályázati forrásigény a KKV szektor támogatására

Tachográfcsere-kötelezettség – pályázati forrásigény a KKV szektor támogatására

Tachográfcsere-kötelezettség – pályázati forrásigény a KKV szektor támogatására

"Az európai uniós jogszabályi előírásokból fakadó tachográfcsere-kötelezettség jelentős anyagi megterheléssel jár az érintett közúti fuvarozó vállalkozások számára, és a rendelkezésre álló pályázati források rendkívül korlátozottak.

A mai napon eljutott az illetékes szakminisztériumokhoz a fuvarozói érdekképviseletek kezdeményezése egy minden vállalkozás számára hozzáférhető pályázati forrás megteremtésére.

1033/2024. (II. 22.) kormányhatározat deklarálja, hogy a hazai logisztikai ágazat versenyképességének növelése egyaránt lényeges makrogazdasági szempontból, és Magyarország kiemelt iparágainak kiszolgálása, a kereskedelem zavartalanságának fenntartása szempontjából. A nemzetközi relációban dolgozó járművek tekintetében 2023. év végiig, illetve bizonyos esetekben 2025. szeptember 1-jéig esedékes, járművenként több százezer forintos költséggel járó tachográfcsere-kötelezettség egy recesszív gazdasági környezetben érte el a magyar vállalkozásokat, így támogatások nélkül tovább rontja meggyengült piaci helyzetüket és versenyképességüket.

Ezért a NiT Hungary és az MKFE közös levélben kezdeményezte az Építési és Közlekedési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárságainál egy dedikáltan az uniós előírásoknak való megfelelés érdekében végrehajtott tachográfcserékre vonatkozó, vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázat kiírását, a szükséges mértékű forráskeret biztosításával."

A szakmai szervezetek leveléhez kérjük kattintson ide.

Forrás: Nit.hu

https://nit.hu/hirek/tachografcsere-kotelezettseg-palyazati-forrasigeny-a-kkv-szektor-tamogatasara/

Forrás: mkfe.hu

https://www.mkfe.hu/hu/mediamenu/hirek/belf%C3%B6ldi-h%C3%ADrek.html

Időpontfoglalás